• 035 - 5337830

Veiligheidskasten

Veiligheidskasten zijn nodig voor het veilig opslaan van gevaarlijke chemische stoffen. Hiervoor zijn ze ook wettelijk verplicht. De veiligheidskasten van de Milieu Concurrent voldoen aan de veiligheidseisen van PGS 15 en NEN-EN-14470-1. Al onze kasten hebben een brandwerende functie: zowel de enkeldeurs veiligheidskasten als de dubbeldeurs veiligheidskasten zijn verkrijgbaar in een 30 minuten en 90 minuten brandwerende uitvoering.

  • Veiligheidskasten Dubbeldeurs 1200 NEN-EN-14470-1

    De Veiligheidskast Dubbeldeurs Chemie Topline -VKDDT- is de ideale oplossing voor het brandwerend opslaan van kleine hoeveelheden gevaarlijke stoffen in kleine verpakkingseenheden. Meerdere ADR klassen mogen bij elkaar worden opgeslagen. Geheel conform PGS 15 en NEN-EN-14470-1. Ook de 30 minuten brandwerende uitvoering is geheel conform PGS 15 mits er maar 2 Veiligheidskasten per brandcompartiment staat opgesteld en elk op 50m2 vrije ruimte. De 30 minuten uitvoering Ook niet opstellen in een vluchtweg/gang, in een kelder, een trappenhuis of een souterrain. Van de 90 minuten brandwerende Veiligheidskasten mogen meerdere per ruimte worden opgesteld en het maakt niet uit waar.

  • Veiligheidskasten Enkeldeurs 600 NEN-EN-14470-1

    De Veiligheidskast Enkeldeurs Chemie Topline -VKEDT- is de ideale oplossing voor het brandwerend opslaan van kleine hoeveelheden gevaarlijke stoffen in kleine verpakkingseenheden. Meerdere ADR klassen mogen bij elkaar worden opgeslagen. Geheel conform PGS 15 en NEN-EN-14470-1. Ook de 30 minuten brandwerende uitvoering is geheel conform PGS 15 mits er maar 2 Veiligheidskasten per brandcompartiment staat opgesteld en elk op 50m2 vrije ruimte. De 30 minuten uitvoering Ook niet opstellen in een vluchtweg/gang, in een kelder, een trappenhuis of een souterrain. Van de 90 minuten brandwerende Veiligheidskasten mogen meerdere per ruimte worden opgesteld en het maakt niet uit waar.

  • Ventilatoren voor Veiligheidskasten

    Ventilator voor veiligheidskast. Verzorgt de verplicht geforceerd ventilatie van de veiligheidskasten met een minimale capaciteit van 10 x het volume van de veiligheidskast per uur.

Een 90 of 30 minuten brandwerende veiligheidskast?

Met een 90 minuten brandwerende veiligheidskast mag u de grootste hoeveelheid gevaarlijke stoffen opslaan, namelijk tot 250 liter. Voor een 30 minuten brandwerende veiligheidskast ligt het maximum aantal liters lager. Bij het uitkiezen van uw veiligheidskast kunt u kiezen voor een roestvrijstalen interieur. De standaard modellen worden geleverd met gelakte stalen legborden en bodembakken.

Gasflessenopslag, veiligheidskannen en PGS 15 opslagkluizen en stellingcontainers

Voor chemicaliën en gasflessen die niet passen in veiligheidskasten hebben we andere opslagartikelen in ons assortiment. Zo kunt u kleine brandbare hoeveelheden van gevaarlijke stoffen opslaan in bijvoorbeeld een veiligheidskan. Gasflessen bergt u veilig op in de daarvoor bestemde gasflessenopslag. Heeft u extra veel ruimte nodig om gevaarlijke stoffen op te slaan? Dan zijn de betreedbare opslagkluizen of stellingcontainers wellicht de oplossing.

Bekijk ons andere aanbod

U kunt bij ons niet alleen terecht voor veiligheidskasten, maar onder andere ook voor:

Neem contact met ons op

Onze medewerkers helpen uw graag bij het maken van een keuze of geven u informatie over het gewenste product. Om in contact te komen met een van onze medewerkers belt u 035 533 7830 of stuurt u ons een e-mail.