Vatpompen

Uw zoektocht naar kwalitatieve vatpompen begint en eindigt bij Milieuconcurrent. In onze webshop vindt u diverse soorten vatenpompen voor zeer aantrekkelijke prijzen. Ons aanbod bestaat uit vatpompen gemaakt van metaal en kunststof voor het verpompen van diverse corrosieve en niet-corrosieve stoffen.

Bestel uw vatpompen via Milieuconcurrent en profiteer altijd van onze uitstekende service:

– Verpomp stoffen op een veilige manie
– Uw vatpompen eenvoudig online bestellen
– Gratis en persoonlijk PGS 15-advies
– Betaling na levering

Voor meer informatie over onze vatpompen belt u ons via 035 533 78 30 of mailt u naar info@milieuconcurrent.nl. Wij geven u graag vrijblijvend en persoonlijk advies.

Show Filters

Toont alle 17 resultaten

Show Filters

Toont alle 17 resultaten

Breed assortiment met diverse vatpompen

Een vatpomp is een uitstekend middel voor het veilig overpompen van chemische en bijtende vloeistoffen vanuit vaten of IBC-containers. Onze vatpompen zijn geschikt voor vloeistoffen die zeer dun zijn en vloeistoffen met een zeer hoge viscositeit. In ons assortiment vindt u naast gewone vatpompen ook handpompen gemaakt van metaal en kunststof.

  • Metalen vatpompen zijn ideaal voor het verpompen van kleine hoeveelheden niet-corrosieve stoffen, zoals olie en smeermiddelen.
  • Voor het verpompen van corrosieve en agressieve stoffen zijn kunststof pompen erg geschikt.

Vatpomp voor iedere soort vloeistof

Vatpompen gebruikt u voor het veilig verpompen van gevaarlijke stoffen uit IBC’s en stalen vaten. Dit kunnen corrosieve stoffen zijn, waarvoor u de kunststof vatpomp gebruikt of niet-corrosieve stoffen waarbij een metalen vatpomp uiterst geschikt is. De vatpomp bestaat uit een pompbuis met slang en handpistool. Al onze pompen zijn handpompen. De juiste vatenpomp kiezen doet u snel en eenvoudig via het productoverzicht. Wilt u meer weten over specifieke vatenpompen of wilt u advies over een geschikte vatpomp? Maak gebruik van onze jarenlange ervaring met gevaarlijke stoffen opslag en expertise in vatpompen door contact op te nemen.

Handmatige vatenpompen

Gebruik een handmatige vatpomp voor het verpompen van grote hoeveelheden corrosieve stoffen. Een handmatige vatpomp is erg geschikt voor het verpompen van lichte en zware corrosieve stoffen en ontvlambare stoffen.

De juiste slang bij uw vatpomp

De vatpomp werkt het optimaal met een bijbehorende pompslang. Een vatpomp voor corrosieve stoffen zoals logen of zuren heeft een hoge chemische bestendigheid waardoor de bijtende vloeistoffen de onderdelen van de vatpomp niet aantasten. Dit geldt ook voor een bijpassende slang en de koppelingen waarmee de slang aan de vatpomp is vastgezet.

Passende vatpomp voor ieder vat

Welke insteekdiepte heeft u nodig voor welke formaat vat of container? IBC-containers en vaten hebben verschillende afmetingen en daardoor vraagt u zich af welke maat vatpomp u nodig heeft. De maten van vaten en IBC’s voldoen aan gestandaardiseerde normen en daardoor kunnen ook vatpompen maten hierop worden afgestemd. In het productoverzicht vindt u de verschillende maten voor 20L, 60L en 200L vaten en met verschillende insteekdieptes.

Eenvoudig een vatpomp bestellen

Dankzij onze gebruiksvriendelijke bestelprocedure is een vatpomp bestellen via onze webshop erg eenvoudig. Plaats de gewenste vatpomp in uw winkelmand. Als alle gewenste producten toegevoegd zijn, bestelt u door uw bedrijfsgegevens in te voeren en te bevestigen. Binnen 24 uur ontvangt u een opdrachtbevestiging met daarin de verwachte levertijd en eventueel een correctie van de transportkosten in uw voordeel. Na levering van uw vatpompen ontvangt u een factuur met de betalingscondities.

Vatpompen voor scherpe prijzen

Ons aanbod bestaat uit vatpompen die u kunt bestellen voor aantrekkelijke prijzen. U koopt al een vatpomp vanaf € 26,-. Bekijk ook onze aanbiedingen en ontdek meer producten voor scherpe prijzen.

Onderhoud van de vatpomp

Net als het gebruik van een vatpomp is het onderhouden ervan eenvoudig. Als u merkt dat uw vatpomp na verloop van tijd minder uitstroom heeft kunt u het volgende controleren om dit te verbeteren:

  • Verstopping: loop de filter en de zuigpomp na op verstoppingen door vuil en aanslag. Vuil kan de effectiviteit van de pomp beinvloeden. Dus als u aanslag of vuil tegenkomt haalt u dit weg door het door te drukken met een stomp voorwerp of een tang. Eventueel kunt u het met de hand eruit halen, draag daarbij altijd handschoenen.
  • Lekkende klep: controleer de schroeven, moeren en bouten rond de klep van de vatpomp. Ook loszittende schroeven kunnen voor verminderde werking zorgen. Draai de onderdelen van de vatenpomp stevig vast.
  • Lekkage bij het ventiel: controleer het ventiel op beschadigingen en kijk of het ventiel van de vatpomp goed vastzit. Zet deze vast als dat niet het geval is.
  • Lucht lekken: als de onderdelen van de vatpomp niet goed bevestigd zijn kan er lucht weglekken tijdens het pompen. Voorkom dat er lucht ontsnapt en draai de onderdelen van de vatpomp stevig aan. Mocht dit niet helpen dan kunt u Teflon tape gebruiken om de laatste luchtlekkages af te dekken.

Advies nodig?

Onze vatpompen zijn direct online te bestellen. Weet u niet precies welk product u nodig heeft? Onze specialisten voorzien u graag van vrijblijvend advies op maat. Op die manier weet u zeker dat u straks beschikt over een vatpomp die uw proces efficiënter maakt. Bovendien kunt u ook bij ons terecht voor gratis PGS 15-advies. We zijn telefonisch te bereiken via 035 533 78 30. Of stuur een mail naar info@milieuconcurrent.nl.