Olie lekbak

Om ervoor te zorgen dat chemische en brandbare vloeistoffen, zoals olie, brandstof en terpentine, uw vloer niet verontreinigen, de stoffen veilig worden opgeslagen en de veiligheid wordt gewaarborgd, gebruikt u een olie lekbak van De Milieu Concurrent. U vindt olie lekbakken in verschillende formaten en met of zonder rooster in ons assortiment.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Waar moet een olie lekbak aan voldoen?

Het opslaan van oliën en andere chemische en brandbare stoffen is volgens de wet verplicht. Een olie lekbak moet minimaal 10% groter zijn dan het opslagvat of -tank. Alle olie lekbakken van De Milieu Concurrent voldoen aan de wettelijke eisen voor het bewaren en opslaan van chemische stoffen.

Stalen olie lekbakken

Er bestaan lekbakken van verschillende materialen, zoals kunststof of staal.

Voor aardolie raden we stalen olie lekbakken aan, omdat ze zeer geschikt zijn voor brandbare, chemische grondstoffen. Het gebruiken van een kunststof lekbak voor brandbare stoffen raden we af. Het kunststof kan namelijk smelten door de brandbare vloeistof.

Hoe gebruik ik een olie lekbak in mijn bedrijf?

Veel industriële bedrijven gebruiken de olie lekbak om olie- en brandstoflekkages op te vangen. Op die manier voorkomen ze dat deze lekkages schade veroorzaken aan de omgeving of gevaarlijke situaties veroorzaken. We geven u enkele adviezen over het plaatsen, legen en monitoren van de lekbak. Zo kunt u de olie lekbak effectief te gebruiken in uw werkomgeving:

Plaatsing van de olie lekbak

Plaats de olie lekbak op een vlakke, stabiele ondergrond. Op de lekbak komen mogelijke veroorzakers van lekkages te staan, zoals vaten, IBC-opslagtanks of een andere containers. Door de lekbak op een stabiele plaats te zetten zorgt u ervoor de olie niet over de rand van de lekbak kan klotsen.

Monitoring

Controleer regelmatig op lekkages om er zeker van te zijn dat u de lekbak op tijd leegpompt. Dit doet u door te kijken naar het niveau van de vloeistof in de olie lekbak. Regelmatig monitoren is belangrijk om te voorkomen dat de gevaarlijke stof over de rand van de lekbak stroomt en de omgeving verontreinigt. Afhankelijk van het type olie dat u opvangt wilt u de lekbak direct legen na lekkage.

Legen van de olie lekbak

Staat er te veel vloeistof in de olie lekbak? Dan is het tijd om deze te legen. Houd er rekening mee dat sommige oliën en vloeistoffen specifieke verwerkingsprocedures vereisen. Deze moeten worden nageleefd bij het legen en verwerken van deze stoffen.

Door deze adviezen op te volgen, kunt u de olie lekbak effectief gebruiken in uw bedrijf om olielekkages op te vangen. Met behulp van de olie lekbak voorkomt u verontreinigen van de omgeving of gevaarlijke situaties.

Voor welke producten kunt u nog meer terecht bij De Milieu Concurrent?

De Milieu Concurrent biedt naast olie lekbakken nóg meer producten aan om uw werk zo veilig en prettig mogelijk te maken.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over onze olie lekbakken of een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op via 035 – 533 78 30 of stuur een mail. We helpen u graag.