Kunststof lekbak

Een kunststof lekbak is gemaakt van polyethyleen of polypropyleen en is daardoor erg licht van gewicht. Een lekbak gemaakt van kunststof is zeer geschikt voor het opvangen en opslaan van bijtende stoffen zoals chloor, ammoniak en accuzuur. Met een lekbak weet u zeker dat uw vloer schoon blijft en er geen gevaarlijke of etsende stoffen lekken. Doordat we bij de Milieu Concurrent diverse soorten kunststof lekbakken aanbieden, vindt u er altijd een die geschikt is voor in uw magazijn of bedrijf. Al onze lekbakken voldoen aan de PGS-15 richtlijnen.

Show Filters

Toont alle 19 resultaten

Show Filters

Toont alle 19 resultaten

Wat voor soorten kunststof lekbakken zijn er?

Bij de Milieu Concurrent kunt u terecht voor verschillende vormen en maten kunststof lekbakken. Zo vindt u lekbakken voor IBC, opvangplateau’s met én zonder rooster en lekbakken met een opslagcapaciteit variërend van 60 liter tot een opslagcapaciteit voor bijvoorbeeld 2 vaten van 1000 liter.

Kunststof lekbak op maat

Staat het formaat lekbak dat u zoekt niet tussen ons aanbod? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij maken graag een kunststof lekbak voor u op maat.

Lekbakken van polyethyleen

Polyethyleen is een veelgebruikte kunststofsoort. De kunststof lekbakken bestaan uit hoogwaardig ISO-gecertificeerd polyethyleen. Behalve de chemische weerstand, staat polyethyleen ook bekend om de weersbestendigheid. Dit maakt de lekbakken ook geschikt voor buitengebruik. Let daarbij wel op dat u de lekbak buiten onder een afdak plaats. Hiermee voorkomt u dat de lekbak volregent en onvoldoende opvangcapaciteit biedt. Polyethyleen is sterk en beschadigd niet snel, zodat de lekbak een lange levensduur heeft.

Waarom kunststof lekbakken?

Anders dan lekbakken van staal zijn kunststof lekbakken specifiek geschikt voor het opvangen van bijtende stoffen zoals chloor, ammoniak en accuzuur. Vaak zetten bedrijven in de industriële sector dit type lekbak in om chemische lekkages schade veroorzaken aan de bodem. De lekbak is een middel om gevaarlijke situaties te voorkomen. De voordelen van kunststof lekbakken op een rij:

  • Chemische bestendigheid: veelal kiest men voor een lekbak van kunststof om de bestendigheid tegen chemische stoffen. De lekbakken van kunststof zijn geschikt om breed spectrum aan vloeistoffen op te vangen, waaronder oliën, brandstoffen, chemicaliën en andere bijtende stoffen.
  • Gemakkelijk te reinigen: kunststof lekbakken kunt u na een lekkage gemakkelijk reinigen. Het hoogwaardig polyethyleen roest en rot niet. Daardoor zijn ze snel weer klaar om opnieuw gebruikt te worden, wat u kosten en moeite bespaart.
  • Brandveiligheid verhogend: bij een eventuele brand voorkomen lekbakken dat er plasbranden ontstaan.
  • Flexibiliteit: kunststof lekbakken zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze gemakkelijk zijn aan te passen aan uw specifieke opslagvraag. Ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht.
  • Lichtgewicht: kunststof lekbakken zijn relatief licht van gewicht, zeker in vergelijking met staal, en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Dat maakt het verplaatsen van de lekbak bij inrichten van de opslag of werkplaats eenvoudiger.

Andere artikelen bij De Milieu Concurrent

We voorzien u graag van nóg meer artikelen om een veilige werkomgeving te creëren en prettig te werken.

Neem contact op met De Milieu Concurrent

Meer weten over onze kunststof lekbakken of een van onze andere artikelen? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem telefonisch of via mail contact met ons op.